+31618553663
mail@nnelinde.nl

Koers – Duurzaam wonen

“Soms kom je een woning binnen die meteen goed voelt. Bij de keuze van een woning is je gevoel een belangrijke graadmeter.”

De plek waar je woont is meer dan alleen een verblijfplaats, je huis en leefomgeving hebben een grote invloed op je gemoedstoestand en je gezondheid.
Zo zijn bijvoorbeeld lichtinval, buren, ruimte indeling, buitenruimte, activiteiten in de wijk belangrijke indicatoren over hoe jij je leven op een bepaalde plek kunt gaan leven.
Belangrijkste vraag hierbij is: Hoe wil jij je leven leven? Wat heb je nodig? Waar word je blij van? Welke activiteiten ontplooi je graag? Welke ruimte heb je nodig om deze uit te voeren?

Bij het inrichten van je leefomgeving is meer mogelijk dan je denkt. Niet alles hoeft veel geld te kosten en niet alles is nodig. Een groot huis is leuk maar wat ga je ermee doen? Waarom zou het groot moeten zijn? Welke ruimte heb jij nodig?

Heb je het gevoel dat de overheid teveel voor je bepaalt? Wat zou je graag willen? Door op gelijk niveau een open gesprek te voeren met allerlei partijen en belanghebbenden is veel mogelijk. Zie ook het voorbeeld van de Schepencarrousel.

Door samenwerking en het integreren van verschillende belangen kan veel gerealiseerd worden. Er-varen gaat samen met bewoners op zoek naar mogelijkheden om de leefomgeving aan te passen naar de wensen en dromen die er leven. Kennis en kunde die reeds aanwezig is in de omgeving worden hierbij als eerste ingezet. Elke persoon heeft een stukje kennis, samen weten we veel. Partijen als gemeente, netbeheerders, bedrijven en leveranciers worden betrokken, maar de bewoner blijft aan zet.

Wil je weten wat Er-varen hierin precies kan betekenen? Zie bestemmingen.