+31618553663
mail@nnelinde.nl

Linde’s lot

Linde’s lot

Naar alle breigarens

“Er was eens een gravin die woonde in een groot huis in een pittoresk dorpje in het achterland. Haar hele huis zat vol met hele zachte wol. De gravin breide truien en sokken voor het ganse dorp en de bewoners waren dankbaar voor haar warme kleding. Ze had zóveel wol dat ze die nooit op zou kunnen breien. Toch vond ze het fijn om zoveel wol te hebben, het verzachtte de pijn nadat eerst haar man en daarna haar moeder waren overleden. Ze wilde haar wol wel graag delen met andere breisters en ze verkocht het voor een kleine prijs op markten in het dorp, maar al snel had het hele dorp ook genoeg wol. Ze wist niet goed hoe ze contact met breisters in het hele land kon krijgen, dus bleef ze met de wol in haar huis zitten.

Helaas was de wol niet genoeg om haar pijn te verzachten en de gravin stierf voordat ze alle wol op had kunnen breien. Vlak voor haar dood kwam er een goede fee die beloofde haar wol mee te nemen en te verspreiden onder vrouwen en mannen die van breien en haken hielden, net zoals zij. De goede fee verzamelde andere goede breifeeën en samen verzonnen ze een manier om de wol terecht te laten komen bij iedereen die van breien en haken hield. Door de kleine prijs kwam de wol beschikbaar voor iedereen, ook breisters met een klein budget. Het verdelen en praten over wol bracht breisters bij elkaar en overal in het land ontstonden breifeesten, die ervoor zorgden dat alle breisters nog lang en gelukkig door breiden.

*Wil je ook een goede fee zijn en een wol-party organiseren? We komen dan langs met de set en je gasten kunnen dan wol bestellen.

Doelstellingen Linde’s lot:

  1. Zorgen dat wees-breigarens terecht komen bij liefhebbers (niet zijnde commerciële organisaties of personen)
  2. Brei(st)ers bij elkaar brengen zodat ze hun passie met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Ook bestrijden we hiermee eenzaamheid.
  3. Mooi breigaren beschikbaar maken voor iedereen, ook mensen met een kleine beurs

Middelen:

Breiparty’s/dagdelen organiseren die breisters in een wijk bij elkaar brengen. Op een party worden de breigarens verkocht voor 50 cent per bolletje (vaste prijs), naast de verkoop is er de gelegenheid om samen te breien en ervaringen/patronen/ideeën uit te wisselen. De opbrengst wordt gebruikt om het initiatief in stand te houden, wat er over is gaat naar wisselende kleine goede doelen.

Dit initiatief is tot stand gekomen na een erfenis van een grote partij wol, de wens van de eigenaresse was dat de wol naar liefhebbers gaat. Wij verkopen daarom ook niet aan commerciële partijen.

Contactpersoon: Annelinde Gerritsen 0618553663
De breidagen worden georganiseerd in samenwerking met de breisters van Stitch ’n Bitch Arnhem.

Geplande bijeenkomsten/bestel-breidagen:
Gezien de Corona omstandigheden kunnen we geen woldagen organiseren. Individueel bezoek om garen uit te zoeken kan wel, neem dan via bovenstaande gegevens contact op.

Breigarens bestellen:
De garens zijn ook online te bestellen, door een mail te sturen naar mail@nnelinde.nl met daarin de volgende gegevens:
– naam en adres
– per garen: het volgnummer of de code en het aantal bolletjes dat u wilt bestellen
Bij de kosten voor het garen (50 cent per bolletje) komen dan nog de verzendkosten.
Garen kan niet worden geretourneerd.
Op = op.

Op een bolletje staat een code: XX-YYY-ZZ wat betekent: XX/doos waar het in opgeborgen is – YYY/volgnummer – ZZ/aantal bolletjes nog beschikbaar.
Hier is een lijst met alle garens in te zien en kun je details opzoeken:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XfB_2U2fXIwIm90gy5gZplDXu3J–SM-3j1P2bCkySM/edit?usp=sharing

Naar alle breigarens

 

2 reacties

  1. Gerrie van Beek schreef:

    Wat een mooi verhaal en een goed doel. Samen met de priesters van breiboezem zijn we laatst in Arnhem geweest om mooi garen uit te zoeken voor verschillende goede doelen

  2. Francine schreef:

    Wat een mooi idee! Zo is het voor iedereen mogelijk!

Reacties zijn gesloten.